Κανόνες ασφαλείας για να προστατέψετε τα παιδιά σας από αγνώστους

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Όσοι έχουμε παιδιά, καλό θα ήταν να θεσπίσουμε κάποιους κανόνες ασφαλείας για να προστατέψουμε τα παιδιά μας όταν δεν είμαστε κοντά τους.

stranger danger

 1. Πείτε στα παιδιά σας ότι έαν ένας άγνωστος προσπαθήσει να τα πιάσει, να μην είναι ευγενικά. Επιτρέπεται και επιβάλλεται να αρχίσουν να φωνάζουν, να χτυπάνε και να κάνουν σκηνή.
 2. Πείτε στα παιδιά σας, εάν χαθούν ή αισθανθούν ανασφάλεια, να βρουν μία μαμά με παιδιά , έναν αστυνομικό με στολή ή έναν πωλήτη με αναγνωριστικό ταμπελάκι.
 3. Διδάξτε στα παιδιά σας ότι εάν ένα αυτοκίνητο τα ακολουθεί, θα πρέπει να τρέξουν στην αντίθετη μεριά του δρόμου. Με αυτό τα παιδιά θα κερδίσουν λίγο χρόνο ,μέχρι και αν , το αυτοκίνητο γυρίσει.
 4. Διδάξτε στα παιδιά σας να ΜΗΝ κρατάνε ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ. Εάν κάποιος τους πει να κρατήσουν ένα μυστικό που να σχετίζεται με τα μέρη του σώματος τους να σας ενημερώσουν αμέσως.
 5. Όταν ένας άγνωστος ξέρει , ακούσει το όνομα του παιδιού σας, το παιδί σας είναι πιο πιθανό να τον εμπιστευτεί εύκολα. Μη βάζετε ταμπέλες με το όνομα του παιδιού πχ στο μπουφάν, στη τσάντα (αυτή ανήκει στη τάδε) κλπ διότι είναι πιο εύκολο για τον κακόβουλο άγνωστο να μάθει το όνομα. Στις ταμπέλες βάλτε ένα σύμβολο πχ μια καρδιά για να ξέρει ότι αυτό είναι το μπουφάν του.
 6. Δημιουργήστε έναν κωδικό-λέξη με το παιδί σας. Διδάξτε το να τον χρησιμοποιούν όταν είναι μακριά σας ή βρεθεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Όταν ακούσετε τον κωδικό-λέξη τρέξτε κατευθείαν κοντά του.
 7. Επίσης δημιουργήστε έναν κωδικό που να ξέρετε μόνο οι γονείς κ τα παιδιά. Διδάξτε τα παιδιά σας να ρωτάνε το κωδικό εαν κάποιος άγνωστος τα προσεγγίσει πχ δε με γνωρίζεις ειμαι φίλος της μαμάς και μου είπε να σε πάρω από το σχολείο. Τότε το παιδί να ρωτήσει ποιός είναι ο κωδικός; Και να τρέξει κατευθείαν μακριά του.
 8. Να πείτε στα παιδιά σας ότι από το σχολείο ή από τις δραστηριότητες τους, θα τα παίρνετε μόνο εσείς , ο μπαμπας ή οι παππούδες.
 9. Μπορεί τα παιδιά σας να είναι μικρά αλλά να τους μάθετε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του μπαμπά, της μαμάς κ των παππούδων. Να  τα χρησιμοποιήσουν μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως το 2.
 10. Μάθετε στα παιδιά σας να μην τρώνε τίποτα απολύτως από αγνώστους όσο δελεαστικό και αν είναι.
 11. Να τα μάθετε να ακούν το ένστικτό τους.Πάντα ακούω τη φωνούλα μέσα μου, αν μου πει ουπς αυτο δεν είναι καλό ενημερώνω τους γονείς μου.

 

Please publish modules in offcanvas position.