Χοιρινό με μήλα, δαμάσκηνα και σάλτσα μαυροδάφνης ''της Ειρήνης''

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μια νόστιμη Χριστουγεννιάτικη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

image 0 02 04 6875ae35bb8b2552f0ded03b61c352af06b1794e15928597bef65680075bde73 V

Υλικά:

  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι
  • κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαλυρη ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 10 δαμάσκηνα αποξεραμένα
  • 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτάλι της σούπας βούτυρο
  • 1 μήλο κομμένο σε κομματάκια
  • φύλλα δάφνης
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 ποτήρι τσάι αρωματισμένο

 Εκτέλεση :

Μουλιάζω για 20 λεπτα , σε μια κατσαρολίτσα, τα μήλα τα δαμάσκηνα και τα κάστανα μέσα στο αρωματισμένο τσάι.

Σοτάρω το 1 κρεμμύδι και το ψαρονέφρι στο ελαιόλαδο.

Ρίχνω την κανέλλα και την μαύρη ζάχαρη.

Σβήνω με 1/3 μαυροδαφνης, προσθέτω το ντοματάκι και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζει.

 Σε ένα τηγάνι σοτάρω τα άλλα 2 κρεμμύδια με το βούτυρο, σβήνω με την υπόλοιπη μαυροδάφνη και προσθέτω τα μήλα , τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και 2 κουταλιές από το αρωματισμένο τσάι.

Χαμηλώνω φωτιά και αφήνω να δέσει η σάλτσα. Μετά τα ρίχνω στο χοιρινό και αφήνω να πάρουν μια βράση για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.

Στο τέλος, πριν τη τελευταία βράση ρίχνω αλάτι κ πιπέρι , ανάλογα με τα γούστα μας.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πιλάφι , μακαρόνια ή πουρέ πατάτας. Προσωπικά το συνοδεύω με πουρέ πατάτας, νομίζω ταιριάζει περισσότερο.

Καλή σας όρεξη!!!!

 

Please publish modules in offcanvas position.