Πρώτη φορά έφτιαξα αυτή την βασιλόπιτα πριν 4 χρόνια. Όταν τη δοκίμασε η πεθερά μου, ο πιο γλυκός αλλά και αυστηρός κριτής, ξετρελάθηκε. Κάθε χρόνο με βάζει να της φτάχνω ενα μεγάλο ταψί. Κ δε φτιάχνω μόνο μία. Φτιάχνω 4!! Για όλα τα σπίτια των δικών μου!!
Υλικά:
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 συσκευασία βιτάμ 250 γραμμάρια
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (λιγότερο η περισσότερο αναλόγως τα γούστα σας)
- 3 βανίλιες
- 1 πακέτο "σταγόνες" σοκολάτα γάλακτος.
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια κομμένα σε κομματάκια
- 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι μήλο περασμένο στον τρίφτη (χοντρό)
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα το βιτάμ με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά ώστε να ασπρίσει.
- Προσθέστε τα αυγά ένα ένα.
- Αφού τα χτυπήσετε προσθέστε στο μείγμα το λικέρ, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλο τις βανίλιες και έπειτα το αλεύρι (αφού το έχετε κοσκινίσει για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη), ανακατέβοντας πλέον με το χέρι σιγά σιγά.
- Στο τέλος προσθέστε τη σοκολάτα, τα καρύδια, το μήλο, τις σταφίδες.
- Βάλτε την ζύμη σε ταψάκι στρογγυλό ή φόρμα, προσθέστε το φλουρί σε ένα σημείο και ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα ή πάνω κάτω για τρία τέταρτα περίπου.
- Αφού ψηθεί πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.