Αλμυρά μάφινς

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 muffins with cheese

Υπέροχη συνταγή! Είναι εύκολη και γρήγορη. Ότι πρέπει για παιδικό πάρτυ αλλά και για οποιαδήποτε συγκέντρωση! Τα έφτιαξα πριν λίγο καιρό , στα γενέθλια της μικρής μου. Μικροί και μεγάλοι ξετρελάθηκαν.

Υλικά

  • μισό κιλό αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια τυρί που λιώνει (έβαλα γκούντα, ρεγκάτο και ένταμ)
  • 100 γραμμάρια μπέικον ή γαλοπούλα ή ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια ή λωρίδες (έβαλα καπνιστό μπέικον)
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε (όχι πολύ, είναι αλμυρό το ζαμπόν/μπέικον/γαλοπούλα) και προσθέτουμε το βιτάμ, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλλαντικό που επιλέξαμε και τα τυριά. Ανακάτευουμε με το χέρι. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές και τις γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3 διότι φουσκώνουν. Σε προθερμασμένο φούρνο , ψήνουμε τα μάφινς στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Για να δούμε αν εχουν γίνει τρυπάμε με ένα μαχαίρι, όπως κάνουμε στα κείκ.

 

Please publish modules in offcanvas position.