Γαρίδες με μέλι σκόρδο και λάιμ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

garlic honey lime shrimp

Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για να την κάνετε. Στο ψυγείο μου έχω πάντα γαρίδες. Είναι νόστιμες και μπορούν να μαγειρευτούν με πάρα πολλούς τρόπους.

Άτομα 2 | χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά | χρόνος μαγειρέματος : 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένο σε κομματάκια
3 κουτάλια σούπας μέλι
1 1/2 κουτάκι σούπας χυμός λάιμ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
πιπέρι καγιέν
ψιλοκομμένος μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλύνετε τις γαρίδες με κρύο νερό. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη.


Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνει ελαφρώς καφέ, έπειτα προσθέτετε και τις γαρίδες. Ανακατέψτε και σοτάρετε τις γαρίδες μερικές φορές πριν προσθέσετε το μέλι, το χυμό λαίμ, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Μαγειρεύτε μέχρι να μελώσει η σάλτσα στο τηγάνι. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Please publish modules in offcanvas position.