Ένα πανέυκολο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 φακελάκια/κάψουλες σε μορφή σκόνης
- ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1/2 πορτοκάλι
- 50 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
- μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ ή το νισεστέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι ή το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.
Για την επικάλυψη
Καλή επιτυχία!