
Μία πανεύκολη συνταγή, νηστίσιμη που πραγματικά δεν διαφέρει από τις καριόκες του ζαχαροπλαστείου! Με μικρές παραλλαγές είναι κατάλληλη και για διαβητικούς!
Υλικά
- 1/2 ποτήρι νερό
- 5 κουταλιές κακάο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- 450 γρ. ζάχαρη ή 350 γρ.φρουκτόζη
- 450 γρ. τριμμένα στο multi μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (πράσινη συσκευασία)
- 450 γρ. καρυδόψιχα τριμμένα (όχι σκόνη αλλά όχι και χοντρά)
Για την σοκολάτα ganache
- 225 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα sweet and balance για διαβητικούς
- 1 κ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
- 3/4 κούπας φυτική κρέμα γάλακτος vegetalcream kre torre(πράσινη συσκευασία)
- 2 κ.σ. βιτάμ
- 1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα 4 πρώτα υλικά καλά και προσθέτουμε τα μπισκότα, την καρυδόψιχα.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια (και φορώντας αν θέλουμε γαντάκια) ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Σε δύο φύλλα λαδόκολλας χωρίζουμε το μείγμα και τα τυλίγουμε σε ρολλά, τα τοποθετούμε κατάψυξη (σαν το μωσαϊκό).
- Αφού παγώσουν τα βγάζω, τα ξετυλίγω και τα κόβω φέτες.
- Ετοιμάζω την σοκολάτα ganache: Σε μία κατσαρολίτσα βάζω την κρέμα γάλακτος, το βιτάμ, την ζάχαρη ή την φρουκτόζη και ανακατεύω μέχρι να πάρει μία βράση.
- Μόλις βράσει τραβάω από την φωτιά και σπάω την σοκολάτα και την βάζω μέσα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει και στο τέλος βάζω το κονιάκ και είναι έτοιμη!
- Τα βουτάω ένα ένα στην σοκολάτα και τα στήνω όρθια το ένα δίπλα στο άλλο με κενό σε ένα ταψί ή δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζω στο ψυγείο μέχρι να μην είναι υγρή η επικάλυψη.
- Τα τυλίγουμε αν θέλουμε σε κομματάκια αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε κουτάκι πάντα στο ψυγείο για κέρασμα ή για πάρτη μας!