Καριόκες νηστίσιμες

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
karioka
Μία πανεύκολη συνταγή, νηστίσιμη που πραγματικά δεν διαφέρει από τις καριόκες του ζαχαροπλαστείου! Με μικρές παραλλαγές είναι κατάλληλη και για διαβητικούς!
Υλικά
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 5 κουταλιές κακάο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 450 γρ. ζάχαρη ή 350 γρ.φρουκτόζη
  • 450 γρ. τριμμένα στο multi μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (πράσινη συσκευασία)
  • 450 γρ. καρυδόψιχα τριμμένα (όχι σκόνη αλλά όχι και χοντρά)

Για την σοκολάτα ganache

  • 225 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα sweet and balance για διαβητικούς
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 3/4 κούπας φυτική κρέμα γάλακτος vegetalcream kre torre(πράσινη συσκευασία)
  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα 4 πρώτα υλικά καλά και προσθέτουμε τα μπισκότα, την καρυδόψιχα.
  2. Ανακατεύουμε με τα χέρια (και φορώντας αν θέλουμε γαντάκια) ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Σε δύο φύλλα λαδόκολλας χωρίζουμε το μείγμα και τα τυλίγουμε σε ρολλά, τα τοποθετούμε κατάψυξη (σαν το μωσαϊκό).
  4. Αφού παγώσουν τα βγάζω, τα ξετυλίγω και τα κόβω φέτες.
  5. Ετοιμάζω την σοκολάτα ganache: Σε μία κατσαρολίτσα βάζω την κρέμα γάλακτος, το βιτάμ, την ζάχαρη ή την φρουκτόζη και ανακατεύω μέχρι να πάρει μία βράση.
  6. Μόλις βράσει τραβάω από την φωτιά και σπάω την σοκολάτα και την βάζω μέσα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει και στο τέλος βάζω το κονιάκ και είναι έτοιμη!
  7. Τα βουτάω ένα ένα στην σοκολάτα και τα στήνω όρθια το ένα δίπλα στο άλλο με κενό σε ένα ταψί ή δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζω στο ψυγείο μέχρι να μην είναι υγρή η επικάλυψη.
  8. Τα τυλίγουμε αν θέλουμε σε κομματάκια αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε κουτάκι πάντα στο ψυγείο για κέρασμα ή για πάρτη μας!

 

Please publish modules in offcanvas position.