ΨΩΜΑΚΙΑ BREZEL

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
brezel
Τα ψωμάκια pretzel είναι πολύ νόστιμα! Μπορείτε να τα φάτε όλες τις στιγμές!
 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξερή μαγιά
  • 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • σουσάμι
  • λίγο χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ 3 χούφτες αλεύρι με την μαγιά.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το λάδι, τα 2 κουτ. γλυκού αλάτι και την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα 3 αυγά σε μέτρια ταχύτητα και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το λάδι που φτιάξαμε και το αλεύρι με την μαγιά και χτυπάμε πάλι σε πιο δυνατή ταχύτητα.
  4. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμη μέχρι η ζύμη να γίνει σχετικά σφιχτή, σαν του ψωμιού και την ζυμώνουμε με τα χέρια για 8-9 λεπτά για να γίνει ελαστική και να δέσει τελείως.
  5. Την σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα για 1 ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  6. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο ορθογώνιο περίπου 35×30 και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 1,5 εκ.
  7. Πλάθουμε “κορδόνια” μήκους 45-50 εκ. Σχηματίζουμε πρέτσελ και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε 15 λεπτά πριν τα ψήσουμε να φουσκώσουν λίγο ακόμη σκεπασμένα πάλι με την νωπή πετσέτα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και παράλληλα χτυπάμε το ασπράδι και αλείφουμε τα πρέτσελ μας. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ωστε να μην σπάσουν.

Please publish modules in offcanvas position.