Νηστίσιμα αμυγδαλωτά.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

amygdalota

Άσπρα και μυρωδάτα γλυκάκια  για όλες τις χαρές της οικογένειας! Για αρραβώνες, γάμους , βαφτίσια και κάθε είδους γιορτή.

 Υλικά:

  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι, περίπου 8 με 10 λεπτά.
  2. Όταν το σιρόπι κρυώσει το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα, αρκετή ώρα να ζυμωθούν καλά.
  3. Ρίχνετε και το ανθόνερο και το ζυμώνετε λίγο ακόμα. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε αμυγδαλωτά στο σχήμα μικρού αχλαδιού.
  4. Τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη, και στην κορυφή καρφώνετε από ένα γαρύφαλλο.
  5. Τα βάζετε στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα.

Please publish modules in offcanvas position.