Σπιτικό λικέρ βύσσινο!

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Όταν ήμουν μικρή, έβλεπα κάθε καλοκαίρι τη γιαγιά μου να το φτιάχνει. Τα τελευταία χρόνια το φτιάχνω και εγώ! Είναι από τα πιο ωραία λικέρ και μπορείτε να το πιείτε οποιαδήποτε στιγμή!

liker

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά βύσσινα με το κουκούτσι
  • 2 λίτρα κονιάκ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 20 γαρύφαλλα
  • δύο γυάλες που να κλείνουν πολύ καλά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε πολύ καλά τα βύσσινα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Παίρνουμε τις γυάλες, με καπάκι που βιδώνει καλά και βάζουμε μέσα τα πλυμένα βύσσινα.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  • Βιδώνουμε τα καπάκια πολύ καλά.
  • Ανακινούμε δυνατά τις γυάλες προσπαθώντας να διαλύσουμε όσο γίνεται την ζάχαρη. Δεν θα διαλυθεί από την αρχή όλη.
  • Βάζουμε τις γυάλες σε μέρος να το βλέπει ο ήλιος όσο πιο πολλές ώρες γίνεται.
  • Αφήνουμε τις γυάλες με τα βύσσινα και το κονιάκ για 1,5 μήνα στον ήλιο.
  • Ανακινούμε συχνά, για να διαλύεται η ζάχαρη.
  • Μετά τον 1,5 μήνα σουρώνουμε το λικέρ βύσσινο, περνώντας το από τουλπάνι.
  • Με τα φρούτα μπορούμε να συνοδεύουμε κάποιο παγωτό ή να βάζουμε μερικά μέσα στο ποτό μας όταν το σερβίρουμε ή να φτιάξουμε σοκολατάκια.

Στην υγειά μας!

 

Please publish modules in offcanvas position.